menu
BDG Architecten kijkt verder

BDG Architecten kijkt verder

27.11.15

Onlangs heeft BDG architecten de jaarlijkse buitenland-excursie gehad. Eens per jaar trekt BDG er op uit om letterlijk en figuurlijk over grenzen te kijken. Om collectief te leren en geïnspireerd te raken door een diversiteit aan projecten op het gebied van stedenbouw, landschap en architectuur.

Deze excursies voeren langs tal van projecten van wisselend schaalniveau van diverse collega architecten. We bekijken en analyseren deze projecten uitvoerig en hopen zo de discussie over de actualiteit van ons vakgebied op gang te brengen in relatie tot onze eigen projecten.

Naast onze buitenland-excursie maken we iedere jaar ook een tocht door Nederland om voltooide of in aanbouw zijnde projecten van ons en collega-architecten te bezoeken. We vinden het belangrijk dat iedereen binnen het bureau de projecten die we ontwerpen en uitwerken ook fysiek beleeft en ervaart. Tijdens deze excursie is het contact met opdrachtgever en / of gebruiker voor ons belangrijk om hun ervaringen uit de praktijk te horen en het gebouw in gebruik te zien.

Stedenbouw en architectuur zijn continu in beweging. Door projecten in zowel binnen- als in het buitenland te analyseren en kritisch te beschouwen leren wij als bureau en zijn wij in staat verder te kijken naar de opgave van de toekomst.