menu
Brug of beleving? Ontdek het tijdens de Architectuur Biënnale Zwolle

Brug of beleving? Ontdek het tijdens de Architectuur Biënnale Zwolle

25.06.16

Tien Zwolse architecten hebben de handen ineengeslagen om tijdens de Zwolse Architectuur Biënnale de stad een bijzondere architectonische beleving te geven. Een unieke samenwerking die met dit ‘bruggenproject’ een primeur beleeft. Ruimtes ontwerpen, plekken zorgvuldig vormgeven, van groot tot klein, dat is het vak van de architect! Tijdens de Architectuur Biënnale hebben de Zwolse architecten dit laten zien aan de geïnteresseerde bezoeker, maar ook aan de toevallige passant.

Drie bestaande voetgangersbruggen, waar je normaal nietsvermoedend overheen loopt richting de binnenstad, waren op 25 juni opeens een bijzondere beleving. De Kerkbrug, het Pelserbrugje en de Rodetorenbrug hebben op deze dag namelijk een andere verschijningsvorm gekregen. Daarnaast is zelfs één brug aan dit gezelschap toegevoegd; een onzichtbare brug vanaf het station richting de binnenstad en museum de Fundatie.

Voor deze Biënnale hebben wij De Kerkbrug getransformeerd. Een waaier van houten lamellen zorgt voor een geheel nieuw perspectief van en op de brug. Het project is tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking met Ad Mars, Trebbe, studenten van Landstede en het Greijdanus College en dankzij de sponsoring van Aberson & Raab Karcher. Alle toegepaste materialen zijn na afloop van de Biënnale aangeboden aan de bouwhal voor 2e hands bouwmaterialen. Op deze wijze krijgt de 'tijdelijke brug' een nieuwe bestemming.

De ontwerpen van de omgetoverde bruggen prikkelen de fantasie en laten je met andere ogen naar de brug en de omgeving kijken!

Kijk hier de video van de architectuurbiënnale #ABZ16