menu

BIM

Bureau

Goede architectuur maak je samen. Dat betekent dat BDG Architecten vanaf een vroeg stadium samenwerkt met diverse adviseurs: constructeurs, bouwfysica, installatie-, bouwkosten-, exploitatie- en duurzaamheids-deskundigen en landschapsontwerpers.

Door integraal met het projectteam aan een gebouw of stedelijke opgave te werken kunnen knelpunten eerder worden gesignaleerd en opgelost. Daarnaast wordt het risico van miscommunicatie aanzienlijk verkleind. Het verhoogt de kwaliteit van het gebouw en de tevredenheid van opdrachtgevers en gebruikers over het proces en het eindresultaat.

 

BDG werkt met een digitaal Building Information Model (Revit en Archicad) om deze samenwerking te optimaliseren. BIM is een open en efficiënte methode. Alle adviseurs beschikken op elk moment over de juiste technische informatie, gegevens zijn snel en eenvoudig uit te wisselen. Onze interne BIM-manager bewaakt het model in het proces. Daarnaast heeft BDG ervaren BIM-modelleurs in huis. We maken gebruik van een clashgenerator om fouten op te sporen, zodat faalkosten worden gereduceerd. BDG wil gebouwen ontwerpen die als een maatpak aansluiten bij de wensen van opdrachtgevers en gebruikers. Het BIM-model zetten we in om onze ideeën te visualiseren. Inzicht voor alle betrokkenen in het ontwerp helpt om het juiste antwoord op de vraag geven.