menu
Foto van Zernike College in Groningen

Zernike College

Groningen

Het Zernike College in Groningen is gehuisvest in een karakteristiek gebouw in de wijk Helperbrink in Groningen. Het bestaande gebouw zal worden uitgebreid met een aantal lokalen, een muzieklokaal en een nieuwe aula.
Het ontwerp maakt het U-vormig gebouw af tot een carré, waarbij de binnenplaats overkapt wordt door middel van een glazen kasdak. Deze overdekte binnenplaats huisvest de nieuwe aula voor de school en is het levendige hart van de school. De aula fungeert naast kantine en ontmoetingsplek ook als podiumplek voor de vele activiteiten en voorstellingen die vanuit het Montessori onderwijs worden georganiseerd.

Het nieuwe volume met op de verdieping theorielokalen en op de begane grond, grenzend aan de aula, het muzieklokaal en de keuken, sluit qua vorm en schaal aan op het bestaande gebouw. De materialisering en detaillering zijn hedendaags en abstract, als contrast met het rijk gedetailleerde en het uit metselwerk opgetrokken bestaande gebouw.

opdrachtgever

O2G2

status

in ontwerp