menu
Foto van Woonhuis G in Zwolle
transformeren

Woonhuis G

Zwolle

Bij deze uitbreiding van een bestaand huis aan de rand van Zwolle is uitgegaan van het contrast tussen het oude en nieuwe volume.

De uitbreiding is in hoofdvorm een abstracte afgeleide van het bestaande huis. Het bestaande en het nieuwe deel worden aan elkaar gekoppeld door een volledig in glas omhulde ‘tussenruimte’. Deze lichte vide verbindt diverse ruimten met elkaar. Vanuit dit punt is er zelfs een mooie doorkijk naar de garage waar de Porsche van de opdrachtgever staat te pronken.

Qua organisatie heeft iedereen in dit huis een eigen plek gekregen. Tevens zijn ook veel ruimtelijke plekken die door de gehele familie worden gedeeld. De gevels van de uitbreiding zijn uitgevoerd in western red ceder. Alle gevelopeningen, op de grote pui in de woonkamer na, zijn weg gedetailleerd achter grote houten luiken. Het aantal gebruikte materialen en details is tot het minimum gereduceerd, waardoor de uitbreiding een maximaal contrast vormt met de bestaande woning.

opdrachtgever

particulier

realisatie

2007