menu
Foto van Verhuurkantoor in Heerenveen

Verhuurkantoor

Heerenveen

Binnen strenge stedenbouwkundige randvoorwaarden heeft BDG Architecten een flexibel verhuurkantoor ontworpen voor Univé Friesland in samenwerking met Dura Vermeer. Het gebouw maakt deel uit van een stedenbouwkundige wand tegenover het voetbalstadion van Heerenveen, waarbij de samenhang van groot belang is.

De vormgeving van het kantoor is terughoudend ten opzichte van de aangrenzende bebouwing. Het ontwerp laat zien dat met minimale middelen de gestelde randvoorwaarden kunnen worden versterkt. De gevel is bewust abstract gehouden en is geen afspiegeling van achterliggende functies. De keuze voor twee bijzondere mixen van bakstenen en verschillende verbijzonderingen zorgen voor een gevarieerd gevelbeeld.

Door kolomvrije overspanningen is een grote variatie aan indelingen van de ruimte mogelijk. Het ontwerp komt hiermee tegemoet aan de wens om een maximaal flexibel kantoor te realiseren. De transparante plint is geschikt voor commerciële functies.

opdrachtgever

Dura Vermeer i.s.m. Univé Friesland

realisatie

2009