menu
Foto van Het Heuvelpark in Dronten

Het Heuvelpark

Dronten

Tegen de rand van het centrum van Dronten ligt Het Heuvelpark. Een bijzonder en mooi woongebied wat is opgezet vanuit het principe wonen in het park. Stedenbouw, landschap en architectuur zijn hier op zorgvuldige wijze bij elkaar gebracht. In het park zijn een 4-tal appartementengebouwen gerealiseerd. Daarnaast is Het laatste blok op dit moment in verkoop gegaan. 

BDG architecten heeft de stedenbouwkundige plan zodanig vorm gegeven dat de onderlinge afstand en de plek van de verschillende appartementengebouwen zorgen voor goede doorzichten met veel gevoel van ruimte en voor groen. Bewoners kunnen optimaal genieten van het vrije uitzicht op het park. In de opzet is er een onderscheid gemaakt tussen de appartementen aan de stadszijde en landschapzijde. Deze krijgen een eigen architectuur maar zijn tegelijkertijd als familie herkenbaar.

Het parkeren is bij de verschillende woongebouwen onder gebracht in half verdiepte parkeergarages. Hiermee behoudt het park zijn open en groene karakter. Dit wordt versterkt door subtiele hellingen en hoogteverschillen waarmee de loop- en fietspaden worden aangesloten op de verschillende entree's. 

De verschillende gebouwen zijn rondom een centraal trappenhuis georganieerd. Het wonen is op deze wijze naar alle zijden van het park gericht. De lanschappelijke appartementen aan de noodzijde kenmerken zich door horizontale karakter met balkons en gevelranden waartussen grote raamopeningen zijn opgenomen. De ruime balkons zijn op verschillende posities aan de gevels geplaatst waarmee de alzijdigheid wordt versterkt. De zorgvuldige detaillering en mooie materialen geven de gebouwen een rijke en tijdloze uitstraling en zorgen zo voor een uniek woongebied in Dronten.