menu
Foto van Kantoor, bezoekerscentrum en paviljoen Flevolandschap in Lelystad

Kantoor, bezoekerscentrum en paviljoen Flevolandschap

Lelystad

Ontvangstpaviljoen voor huwelijksvoltrekkingen, exclusieve zakelijke bijeenkomsten en culturele evenementen. De ontvangstruimte ligt aan de rand van een grote waterpartij. Het gebouw heeft een ovaal-vormige plattegrond. De lengte-as staat haaks op de oever. De entree bevindt zich aan de landzijde, de ontvangstruimte richt zich naar de waterzijde en heeft een schitterend uitzicht. Aansluitend aan de ontvangstruimte is boven het water een cirkelvormig terras gebouwd. De gevels zijn rondom uit houten kozijnen en glas opgebouwd.

Het gebouw heeft een houten kapconstructie met veel overstek. De dak-bedekking bestaat uit geprofileerde zinkplaten. De kapconstructie wordt gedragen door de gemetselde binnenkern en rondom ondersteund door kolommen achter de gevels. De nieuwe ontvangstruimte ligt als een pareltje aan de oever. Een bijzondere plek in een bijzonder park.

opdrachtgever

Het Flevolandschap

realisatie

2007