menu
Prins Claus Conservatorium viert hoogste punt met trompetgeschal

Prins Claus Conservatorium viert hoogste punt met trompetgeschal

16.02.17

Gisteren is het hoogste punt van het nieuwe Prins Claus Conservatorium in Groningen op geheel eigen manier gevierd: met een trompetfanfare op het dak. Een mooie gelegenheid om alle partijen die betrokken zijn bij het ontwerp en de bouw weer te zien en terug te blikken op de werkzaamheden van de afgelopen tijd. Tijdens de rondleiding hebben we veel enthousiaste reacties gekregen op de spannende hal die alle ruimtes met elkaar verbindt.

Voorheen was het conservatorium in Groningen gehuisvest op twee verschillende locaties: een Jazz afdeling en een afdeling voor Klassieke muziek. De wens was om vanuit één locatie les te geven. Het conservatorium wilde een gebouw dat internationale allure uitstraalt, dat de huidige energieke sfeer behoudt en interactie stimuleert tussen de opleiding en de stad.

We hebben ons laten inspireren door de oorspronkelijke architectuur van de gevels die voorheen de toegang tot de Oosterpoortwijk markeerden. De contouren van de oude gevels zijn straks in een modern jasje terug te vinden in de nieuwe gevel.  Er komt veel glas in het gebouw, zodat aan de buitenkant zichtbaar is wat er binnen gebeurt. En de geelgouden tinten geven het gebouw letterlijk en figuurlijk een gouden randje. In de komende maanden zullen deze elementen zichtbaar worden. We zien er naar uit om het eindresultaat te zien!